donderdag, november 20, 2008

Collaborateur Abbas pakt 250 Hamas-activisten op

[Opiniestuk op Nujij.nl]

Het Palestijns verzet tot in de kleinste kiem smoren. Eerst in Hebron en nadien in alle steden op de Westelijke Jordaanoever. Dat is de prioritaire taak van 558 soldaten van de Palestijnse Autoriteit. Vooral het Palestijns protest tegen 500 extreem-racistische joden in Hebron (al-Khalil) is onaanvaardbaar voor Israël. Hoewel de kolonisten in Hebron, wonende tussen 200.000 Palestijnen, verantwoordelijk zijn voor dagelijkse terreurdaden en agressie, moet vooral het Palestijnse verzet er ophouden. Hebron werd bekend nadat de joodse kolonist Baruch Goldstein, een ideologische aanhanger van Rabbi Meir Kahane, er 29 gelovigen afmaakte.

Door de CIA in Jordanië getrainde troepen van Abbas hebben in enkele dagen tijd reeds 250 Hamas-aanhangers en 140 "criminele verdachten" opgepakt in Hebron. Volgens de PA is hun hoofdtaak "wet en orde herstellen", "illegale wapens verzamelen" en "gezochte mensen aanhouden". In mensentaal: alle vormen van Palestijns verzet tegen de bezetting, het racisme en de apartheid van Israël en zijn kolonisten breken. Abbas is een vazal van Israël geworden die van Tel Aviv geld, wapens, macht en soldaten krijgt.

Diverse islamitische leiders werden door de gemaskerde troepen van Abbas meegenomen voor ondervraging over hun steun aan Hamas. De voorbije maanden werden duizenden Hamas-aanhangers opgepakt tot grote tevredenheid van Israëlische legercommandanten. Dat diezelfde president bovendien de populaire webstek Donia al-Watan heeft geblokkeerd omdat deze bericht over de wijdverspreide corruptie in de omgeving van Mahmoud Abbas, slaat werkelijk alles. Abbas verkiest eerder zijn corrupte bende te beschermen dan diegene die honger lijden in de Gazastrook.

Openbaar-aanklager Ahmad al-Meghanni onderzocht 52 klachten van officiële corruptie. Tot ook hij overstag ging en de webstek van al-Watan deed sluiten. Het gesjoemel bij de PA gaat om honderden miljoenen dollar. Zo smokkelde de voormalige parlementsvoorzitter Rawhi Fattouh honderden mobieltjes van Jordanië naar de Westelijke Jordaanoever. Maar ook publiek geld en buitenlandse hulp voor de Palestijnen komen op verkeerde plaatsen terecht bericht Electronic Intifada.

20 % van de inwoners van de Gazastrook hebben elke vijf dagen zes uur toegang tot water. 40 % van de bevolking heeft toegang elke vier dagen en 40 % heeft toegang elke drie dagen volgens UNICEF. Door tekort aan kookgas werden 20 van de 47 bakkerijen in de Gazastrook gesloten. Er geldt een dagelijks rantsoen van één zak brood per persoon.Twintig tunnels in Rafah, die werden gebruikt om extra voedsel binnen te smokkelen, werden door Egypte vernield op 18 november (zonder slachtoffers te maken). De aanvoer van voedsel verminderde met 50 % tot tien vrachtwagenladingen voedsel per week via de smokkeltunnels. Egypte is mede verantwoordelijk voor de hongersnood door de grenzen te sluiten voor de getroffen bevolking van de Gazastrook.


* Linken:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1226404781590
http://electronicintifada.net/v2/article9972.shtml
http://www.ptimes.org/main/default.aspx?xyz=BOgLkxlDHteZpYqykRlUuI1kx%2fVDUOFoWzc5gt46xtWb2lUPthNlX2hWJzTl9GRRlAKtoifDN4E2KMcO7UcXiHWRmW3sm20Njn%2foEGA9TpoexrpG0iVKSfn1snO%2bP%2brlAPLglycmUrw%3d
http://www.ochaopt.org/documents/ocha_opt_protection_of_civilians_weekly_2008_11_18_english.pdf

Geen opmerkingen: