zondag, november 02, 2008

VN moet sancties nemen tegen Israël

[Reactie op het artikel "VN eist dat Israël stopt met sloop huizen Westoever" in De Morgen van 01/11/2008]

Het plat bombarderen of bulldozeren van burgerwoningen is geen schoonheidsfoutje van de Israëlische staat. Dit is een goed uitgedokterde Israëlische campagne van etnische zuivering. De VN moet Tel Aviv sancties opleggen voor deze verdrijving van Palestijnse families.

De Israëlische bevolking wordt alsmaar meer geïndoctrineerd in de haatcampagnes van de staat tegen Palestijnse onderdanen. Zo werden zaterdag in Tiberius twee auto's van Palestijnen in brand gestoken door joodse extremisten. In het vluchtelingenkamp Al Arroub nabij Hebron vielen Israëlische soldaten diverse huizen aan. Een leerkracht werd ontvoerd en het Heilig Boek, de Koran, werd in het toilet gegooid.

In het dorp Taqou' werden Palestijnse boeren en tachtig vredesactivisten verhinderd om olijven te oogsten. De Israëlische politie en joodse kolonisten deden Palestijnse landbouwgronden af als "gesloten militair gebied." Een Britse vredesactiviste van 60 raakte gewond aan haar voet door agressieve kolonisten. De VN moet ook dit geweld veroordelen en maatregelen nemen tegen Tel Aviv in de VN-Veiligheidsraad.

Mario Bergen, Leuven

Linken:
http://www.imemc.org/article/57520
http://www.imemc.org/article/57516
http://www.jmcc.org/etemplate.php?id=864

Geen opmerkingen: