zaterdag, november 22, 2008

Obama vormt meest pro-Israëlisch kabinet ooit

[Opiniestuk ter publicatie aan MO*]

Dagen na de verkiezingsoverwinning werd duidelijk welk enorm gevaar Barack Obama gaat betekenen voor de Amerikanen en de wereld. Zijn kabinet wordt overspoeld door joodse zionisten en vrienden van Israël.

Volgens The Washington Post komt ruim 50 % van de financiële steun aan Obama' campagne van joodse bronnen. Opmerkelijk want diezelfde joden maken slechts 2,3 % van de Amerikaanse bevolking uit. Belangrijkste geldschieters waren de joodse bankiers van Goldman Sachs. Gewezen Goldman Sachs-bestuurder en huidig Minister van Financiën Hank Paulson en Ben Shalom Bernanke, hoofd van de Amerikaanse Federale Bank, sloegen de handen in elkaar. Ze zorgden ervoor dat joodse banken zoals Goldman Sachs werden gered met een plan van 700 miljard dollar. Bernanke leerde de Torah en Hebreeuws van zijn grootvader. Mogen we even de historische woorden herinneren die de Israëlische Eerste minister, Ariel Sharon , uitsprak op 3 oktober 2001: "Telkens we iets doen, vertel je me dat Amerika dit en dat zal doen... Ik zal je even iets duidelijk maken: Maak je geen zorgen over de Amerikaanse druk op Israël. Wij, het joodse volk, controleren Amerika, en de Amerikanen weten dit."

Diegenen die dachten dat Obama werkelijk verandering zou brengen, beseffen nu maar al te goed dat daarvan niets in huis komt. Zijn kabinet wordt volgepropt met Clinton-beleidsmakers en neoconservatieven, wat een nooit eerder geziene politieke cocktail tot stand brengt in het Witte Huis van politici die de joods-zionistische politiek van bezetting en apartheid tegenover het Palestijnse volk steunen. Er is verandering in de zin, dat het buitenlands- en Midden-Oosten-beleid van Obama nog meer zal dansen naar de pijpen van Israël. Mocht Obama toch met andere ideeën rondlopen, dan weet hij dat zijn laatste uren geteld zijn.De lijst van mensen waarmee Obama zich laat omringen is indrukwekkend pro-Israël. Dit zijn de drie belangrijkste hoofdrolspelers tot heden:
· David Axelrod, persoonlijke en politieke coach van Obama's campagne wordt raadgever op het Witte Huis. Men beschrijft hem als "een geboren idealist met joodse wortels" maar het gaat wel degelijk om een jood die de ketubah, het joods huwelijkscontract tekende voor zijn vriend... Rahm Emanuel. David Axelrod was ook de chef politiek adviseur van Rahm Emanuel toen die trachtte een Democratische meerderheid te krijgen in het Amerikaans parlement in 2006.· http://www.guardian.co.uk/world/2008/jul/27/barackobama.uselections20081 · http://blogs.tnr.com/tnr/blogs/the_plank/archive/2008/11/05/o-rahm-ba.aspx
· Rahm Emanuel, de nieuwe stafchef van Barack Obama, stuurt dode vissen naar zijn tegenstanders en wordt omschreven als geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Emanuel is de zoon van een Irgun-terrorist die mee hielp Palestijnen te verdrijven uit hun steden en dorpen vanaf 1947-1948. Hij moest voor die daden van zijn vader reeds zijn verontschuldigingen aanbieden.
· Hillary Clinton komt op Buitenlandse Zaken. Ze gelooft in een joodse staat met een ondeelbaar Jeruzalem. Clinton staat achter het Apartheidshek dat landbouwgrond van de Palestijnse bevolking afpakt. De Democrate doet ook al jaren advocatenwerk voor krijgsgevangen genomen Israëlische soldaten. Ze steunde zowel Israëlische acties tegen Palestijnse burgers in april 2002 als meer recent de Israëlische aanval op Libanon. http://palestinaindemedia.blogspot.com/2007/12/de-joodse-steun-voor-hillary-clinton.html

Van de 47 reeds aangeduide raadgevers hebben er 30 duidelijk een joodse achtergrond. Dat is 70 % van zijn ploeg, terwijl er maar 2,3 % joden in Amerika rondlopen. De zionistische jood Dennis Ross, wordt Obama's leidinggevende Midden-Oosten specialist. Ross is meer rechts dan Dick Cheney en werkte voor Wolfowitz. Hij is de eerste voorzitter van een nieuwe pro-Israëlische denktank The Jewish People Planning Institute. Hij steunde de oorlog in Irak en steunt een aanval op Iran en is een deel van de AIPAC joodse lobby. Samen met neoconservieven is Ross alsook actief bij het Washington Institute For Near Est Policy. Ross zei half oktober nog "Hezbollah, Iran en Hamas zijn heden een ernstiger bedreiging dan ooit" (lees: voor Israël). En nog: "Hamas bestuurt een mini-terroristische staat in Gaza." Met 2.000 wapens. Je kan verwachten dat er geen wijziging komt in het Midden-Oosten beleid van Obama met Ross, Clinton, Rahm Emanuel e.a.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: