zondag, januari 06, 2008

Het is gevaarlijk om met een keppeltje op straat rond te lopen

[Reactie op "Het is gevaarlijk om met een keppeltje op straat rond te lopen" in De Morgen van 04-01-2008]

Alhoewel de heer Rubinfeld, voorzitter van het Coördinatie Comité van Joodse Organisaties van België (CCOJB) op het einde van het artikel zelf toegeeft dat het huidige antisemitisme meer gelieerd is aan het Israëlisch-Palestijns conflict dan aan de Tweede Wereldoorlog, is het toch maar de donkere kant van die oorlog die de heren Rubinfeld en Freilich (van het maandblad Joods Actueel) gebruiken om de Holocaust meer in de aandacht te brengen, in het bijzonder voor onze jongeren. In Nederland wil men dat ook doen.Dit is nogmaals een voorbeeld hoe de 'Holocaust-industrie' werkt, waarvan men steeds zegt dat ze niet bestaat. Prof. Norman Finkelstein schrijver van het gelijknamige boek, zelf ook Jood en met ouders die concentratiekampen hebben overleefd weet waarover hij praat. Het heeft hem zijn job aan de DePaul University (Chicago) gekost. De leiding van deze universiteit heeft toegegeven onder grote externe druk te staan. Het spreken aan de universiteit van Oxford werd hem november vorig jaar eerst ontzegd, maar door protest is men achteraf op het besluit teruggekomen.

Telkens wanneer Israël onder internationale druk komt te staan, verschijnen er weer talloze artikelen in de pers over het toenemend antisemitisme. Het artikel vermeldt het inslaan van ruiten van een Antwerpse synagoge. De daders waren van Poolse afkomst. Dit is antisemitisme. Een paar dagen geleden werd door Israëlische kolonisten, in de omgeving van Betlehem, een zeshonderd jaar oude moskee in brand gestoken en vernield. Als branstof gebruikte men bijenkorven die men eerst van Palestijnen had gestolen. (Haaretz.com). Hoe noemt men zoiets?

Het artikel vermeldt dat in oktober vorig jaar burgemeester Patrick Janssens namens het voltallige schepencollege, zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor het optreden van het toenmalig bestuur en politie van de stad Antwerpen tijdens de tweede Wereldoorlog. Hij is geboren in 1956 en heeft met de feiten niets te maken. Huidig president van Israël Shimon Peres, drukte onlangs zijn 'spijt' uit, geen 'verontschuldigingen', (uitdrukkelijk vermeld in de Israëlische krant Haaretz.com) , voor de moordpartij in het Palestijnse dorp Kafr Qasem door Israëlische soldaten. 50 slachtoffers, waaronder negen vrouwen en zeven kinderen. Het gebeurde 51 jaar geleden, in oktober 1956. Shimon Peres was op dat moment Algemeen Directeur van het Ministerie van Defensie. Hij is geboren in destijds Polen 1923.

Volgens het artikel "ligt het echte werk bij de de regering. De -in dit geval Vlaamse- overheid moet meer doen om jongeren te informeren over de Holocaust zodat iedereen elkaars verleden en cultuur kent, begrijpt en respecteert." Israël kent 2 onderwijssystemen: een voor de joodse bevolking en een voor de Arabische minderheid. De staat kan bijvoorbeeld alles wat met de Palestijnse geschiedenis of cultuur uit het lesmateriaal in de Arabische scholen weren. De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet is betrokken bij alle benoemingen op de school en grijpt in als dat nodig is en laat leraars ontslaan (Haartez). Door deze druk is het in feite verboden voor leraren om de naqba, het verlies van het Palestijnse thuisland in 1948, (vierhonderd dorpen vernietigd en 750.000 vluchtelingen), in de klas ter sprake te brengen. Vrijwel alle grote Palestijnse schrijvers mogen niet behandeld worden, enz.... Het zionisme en de joodse cultuur moeten wel op de scholen onderwezen worden.

Uit het boek 'De andere kant van Israël' van Susan Nathan, joodse schrijfster: (van ondergetekende: dit is geen gore grap) "Op een dag liet Suad me een Engels leerboek zien dat op joodse en Arabische scholen gebruikt wordt. Het stond vol met beeldverhalen over joodse kinderen met namen als Gideon, Avner, Daphna en Annar die astronaut, acteur en brandweerman wilden worden. In het boek kwam maar één verhaaltje voor met een Arabische context: twee jongetjes - Mahmoud en Yousef - vragen aan hun oom, Sheikh Salem, wat ze moeten doen om goede kameeldrijvers te worden."

Johan Van Hulle, Zomergem

1 opmerking:

Anoniem zei

Jammer dat de joden/israel haat van je afstraalt, Johan