zondag, januari 25, 2009

1300 joden gedood

[Lezersbrief aan De Morgen]

"In antwoord op de voortdurende aanvallen door gewapende kolonisten zijn Arabische commando's Israël binnengevallen en hebben er meer dan 1300 joden gedood, waaronder meer dan 500 vrouwen en kinderen." Als dit het krantenbericht was, zou er dan nog iemand spreken over het "recht van de Palestijnen om zich te verdedigen" ?
Waarom spreken onze politiekers dan nu van "het recht van Israël om zich te verdedigen" als dit land een slachtpartij aanricht onder burgers die het zou moeten verdedigen en beschermen volgens internationaal recht ?

Waarom wijst onze regering de ambassadeur van Israël niet het land uit, en eist onze regering geen onafhankelijk onderzoek naar de -volgens VN rapporteur professor John Dugard- "ernstige oorlogsmisdaden" ? Waarom blokkeert onze regering niet alle handel met Israël zolang de inhumane en illegale blokkade van Gaza niet wordt opgeheven ?
Waarom legt onze regering geen taks van 100% op producten van Israël om de slachtoffers te vergoeden en de schade -1,5 miljard Euro- te herstellen ?
Waarom wordt dit land niet uit de UNO gezet, nadat het de VN-missie en -school in Gaza bombardeert en al jarenlang tientallen VN resoluties negeert ?

Zou onze regering dergelijke maatregelen niet nemen als een Arabisch commando 1300 Israëlische burgers had gedood ? Waarop wacht onze regering dan ?

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: