woensdag, januari 14, 2009

Omar Golan

[Reactie aan Gazet van Antwerpen]

Moest Jezus nog rondlopen op deze wereld, dan zou hij zeker tegen Omar Golan zeggen:
"kijk niet naar de splinter in andermans oog, maar naar de balk in uw eigen oog"

De Israëlische jood Omar Golan zegt namelijk in de gazet vandaag: "Hamas is ... een bende terroristen die Israël vanuit onschuldige schoolgebouwen bestoken met bommen... Heel de wereld zou Hamas moeten bestrijden." Omar vergist zich: Hamas heeft geen bommen, wel zelfgeknutselde vuurpijlen, die de naam "raket" niet waard zijn. Het is Israël dat bommen heeft en gooit, clusterbommen die vooral kinderen doden, fosforbommen die vreselijke brandwonden geven, granaten, telegeleide raketten en mortieren. Het is Israël die al die wapens gebruikt, zonder enig respect voor het oorlogsrecht, tegen de laatste VN resoluties in.

En het aantal slachtoffers is navenant: tussen september 2000 en november 2008 werden 580 Israëlis gedood door Palestijnen en 4850 Palestijnen gedood door Israëlische troepen (cijfers van Btselem, Israëlische organisatie). Daar zijn sinds het bloedbad in Gaza nog 14 Israëli's en 971 Palestijnen bij gekomen.

Als je een heel klein beetje objectief kijkt, Omar, dan moet je besluiten:
"Israël is ... een bende terroristen die Palestijnen vanuit het land, de zee en de lucht bestoken met bommen... Heel de wereld zou het Israëlische beleid moeten bestrijden."

Jan Vangeel, Mechelen

Geen opmerkingen: