zondag, januari 04, 2009

Kan het nog duidelijker ?

[Reactie aan De Standaard]

Volgens Bush zijn Hamas de terroristen van Gaza, en zijn ze zelf de oorzaak van de bommen en granaten die op hen gedropt worden. Met een beetje objectiviteit moeten we echter constateren dat het Israëli's zijn die vanuit hun F16's bommen droppen en de raketten afschieten, geen gammele vuurpijlen deze keer, maar hoog-technologisch tuig dat precies dat vernielt waarop het gericht wordt: appartementen, kantoren, scholen en moskeeën met alles en iedereen die erin zit. Doelbewust worden burgers niet gespaard: honderden doden en duizenden gewonden, dit is nog maar een begin.

Israël heeft een gigantisch wapenarsenaal opgebouwd, inclusief atoomwapens, en weigert inspecteurs van het Internationalaal Atoomagentschap toe te laten op zijn grondgebied. Zijn overbewapend leger heeft al meermaals zijn buurlanden aangevallen en terroriseert al jarenlang de bevolking van de gebieden die het bezet houdt. En nu dit nog. Israël declameert zelf dat het de bedoeling is om de -democratisch verkozen regering- van Hamas omver te werpen, volgens Bush mag dat nadat hij er een etiket "terroristen" op gekleefd heeft.

Voor de VN is terrorisme “any action...intended to cause death or serious bodily harm to civilians or non-combatants, when the purpose of such act, by its nature of context, is to intimidate a population, or to compel a government or an international organization to do or to abstain from doing any act” *

Kan het nog duidelijker ?
Vandaag kan niemand er nog naast kijken: Israël weigert de VN resoluties toe te passen, Israël weigert het Internationaal recht toe te passen, Israël weigert de fundamenteelste Mensenrechten toe te passen, Israël weigert de Internationale Conventies toe te passen, Israëls bloeddorstige actie is totaal immoreel.
De Israëli's zijn ongetwijfeld de grootste terroristen ooit.
Wil Europa a.u.b. onmiddellijk alle relaties opschorten met deze terroristen ?

Pol Van de Plas

Geen opmerkingen: