zaterdag, januari 31, 2009

Selectieve verontwaardiging dient vredesproces niet.

[Reactie op stuk Michael Freilich in De Standaard van 30.01.2009]

Michael Freilich heeft het over Soedan, Tsjetsjenië, Irak,....de lichtende democratieën rond Israël, de Navo in Kosovo, Harvard,...We hebben het over de 'militaire operatie' in Gaza

Het is ook niet omdat Hamas geweldadig Fatah onderdrukt dat Israël Gaza geweldadig is binnengevallen. Niemand verdedigt ook Hamas, wel het volk van Gaza.

Michael Freilich vindt 300 slachtoffers in zijn bron 'Corriere della Sera' Het zijn de Verenigde Naties en nog veel meer ernstige organisaties die over 1300 slachtoffers spreken. Dat men papiertjes uitstrooide om de mensen te verwittigen had geen zin. Niemand wist waarheen. Zelfs plaatsen met vluchtelingen werden niet gespaard.

Het is gemeen om een bepaalde publieke opinie te beschuldigen dat er te weinig Israëlische soldaten gesneuveld zijn om 'eerlijkheid', te bevredigen. Wij spreken over 'Disproportioneel'. Mensenrechten zijn universeel en moeten niet 'comparatief' worden toegepast.

Tenslotte het vredesproces. Jaren van onderhandelingen, zelfs nu na Annapolis, leverden niets op. Het was enkel een tijdwinst voor Israël om nog meer nederzettingen te bouwen als voldongen feiten. Zelfs Abbas zegt nu, voor diegenen die het nog niet wisten, dat Israël geen vrede wil. Dan moet het namelijk stoppen met zijn verdere expantiepolitiek.

Johan Van Hulle,Zomergem

Geen opmerkingen: