vrijdag, januari 09, 2009

Welk Sderot?

[Lezersbrief aan De Standaard]

Enkele maanden geleden verklaarde de verkozen Amerikaanse president Obama “Als iemand raketten vuurt op mijn huis, waar mijn twee dochters ’s nacht slapen, dan zou ik al het mogelijke doen om dat te stoppen, en ik verwacht ook van Israël dat het hetzelfde doet.” Weet Obama dan niet dat Sderot een uitvindsel is van de Israëlische propaganda? Sderot is gebouwd op grond van het Palestijnse dorpje Najd. Dit werd etnisch gezuiverd door joodse terroristen in mei 1948. Palestijnen bezaten toen 90 procent van het land aldus Stuart Littlewood. Groot-Brittannië keek onder haar bestuur opzij toen Israëlische milities met een genocide tegen uiteindelijk honderden Palestijnse dorpen begonnen.

82 huizen werden tot de grond vernield en ruim 600 burgers verdreven uit Najd. Honderden andere Palestijnse dorpen was hetzelfde lot beschoren. Pas na maanden van etnische zuivering kondigde Israël zijn staat af en pas toen kwam er interventie van Arabische buren tegen dit menselijk drama. VN-resolutie 194 geeft Palestijnse burgers het recht op terugkeer naar hun dorpen zoals de vluchtelingen uit Najd die nu in kampen zitten in de Gazastrook. Israël weigert dit. De VN geeft burgers alsook het recht op gewapend verzet tegen de koloniale macht. Elke vorm van verzet wordt door Israël steevast benoemd als “terreur”, maar de staatsterreur die honderdduizenden Palestijnen heeft verdreven en nog steeds niet laat terugkeren naar hun dorpen wordt weggewimpeld.

Obama kon alleen de Amerikaanse verkiezingen winnen dankzij joodse geldschieters die de zionistische politiek van Israël verdedigen. Fondsen zoals de Joodse Internationale Bankiers, Goldman Sachs (grootste geldschieter) en joodse hollywoodsterren zoals Steven Spielberg. Jeffrey Katzenberg, de CEO van DreamWorks Animation, verzamelde zelfs 1,7 miljoen dollar voor Obama. De joodse filmproducer verkoos zelfs het Israëlische Netanya boven Hollywood voor de première van Madagascar 2 en bezocht met acteurs en crew Yav Vashem. Katzenberg zit in de directie van het Wiesenthal Centrum. Met zijn organisatie Marilyn & Jeffrey Katzenberg Foundation haalt Katzenberg geld op van vele Amerikanen voor “goede doelen in Israël”. Eén van die “goede doelen”, Vrienden van het Israëlisch Leger, kreeg zo in 2001 nog 25.000 dollar. Samen met Steven Spielberg stak Katzenberg miljoenen dollars in goede doelen fondsen van Wall Street financier Bernard L. Madoff. Deze heeft momenteel beschuldigingen aan zijn broek voor 50 miljard dollar fraude, geld afkomstig van de joodse gemeenschap in Amerika.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: