dinsdag, januari 27, 2009

Uitspraak Anciaux zet kwaad bloed

[reatie aan Gazet Van Antwerpen]

Een woordje uitleg aan het Forum de Joodse Organisaties
- Er zijn uitspraken geweest van John Ging, hoofd van de UNRWA-operaties in Gaza, uitgezonden en op Radio1 en op TV EEN, over meerdere aanvallen op gebouwen van de UNRWA, o.a. een UNRWA-school, waarbij hij verklaarde dat de coördinaten van het gebouw aan het Israëlische leger waren doorgegeven. Tevens dat het gebouw duidelijk herkenbaar was gemaakt met de UN-vlag. Zeker is dat de school ook vol zat met vluchtelingen waarvan beelden getoond zijn op TV. John Ging verklaarde dat het nergens veilig was in Gaza. Om dit nu ook visueel te maken zend ik u in bijlage 3 foto's van het bombardement op dit gebouw, duidelijk herkenbaar van de TV-beelden. Let ook op de vlag op het dak rechts in beeld.

Men kan ook aan de aard van de ontploffing zonder enige twijfel zien dat dit een fosforgranaat was. Het rookgordijn, een van de uitwerkingen van een dergelijke granaat is er ook . Niets wijst er op dat op dergelijke plaats een, en dan nog een fosforgranaat, nodig was om militaire redenen.. Dit was een school met daarenboven vluchtelingen met kinderen.

Natuurlijk verklaarde het Israëlische leger eerst dat er terroristen in zaten, natuurlijk dat er vandaar uit raketten waren afgeschoten, maar uiteindelijk toch dat men een onderzoek ging instellen. Twijfel zaaien is iets wat Israël altijd doet.
Maar John Ging is al lang geen objectieve waarnemer meer, heeft zeker met Israël geen vriendelijke bedoelingen en de beelden komen uit Palestijnse bron, dwz onbetrouwbaar.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: