dinsdag, januari 27, 2009

Een Europese vrijgeleide voor een terroristenstaat

[Lezersbrief aan De Standaard]

Onze ouders hebben Neville Chamberlain vervloekt die Hitler liet begaan toen die de internationale rechtsregels aan zijn laars lapte. Onze kinderen zullen De Gucht en de Europese ministers vervloeken die vandaag Israël toelaten het internationaal recht massaal te overtreden.

Als Hamas een terroristische organisatie is, die met zijn raketten in de loop der jaren 12 dodelijke slachtoffers heeft gemaakt, hoe moeten we dan Israël noemen die met zijn bombardementen in 20 dagen 1300 slachtoffers heeft gemaakt ?
Er is geen excuus voor de 1300 doden, de 5000 gewonden, de 17000 vernielde gebouwen. Er is geen excuus voor de slachtingen en de wurgende afgrendeling van de Gazastrook, het is onmenselijk en mensonterend.

De weigering van Europa om nog maar een onderzoek te starten naar de begane oorlogsmisdaden getuigt van een lafheid die ons nog zuur zal opbreken. We weten hoe het na Chamberlain in 1940 met Hitler is gegaan. Hoe zal het, na deze Europese vrijgeleide, met deze terroristenstaat -in het bezit van illegale kernwapens- verder gaan ?

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: