dinsdag, januari 20, 2009

Straks heeft Hamas het weer gedaan!

[Lezersbrief aan De Tijd]

Onvoorspelbaar en een duidelijke uitlokking zijn de agressieve daden van Israël. Vandaag, dinsdag, in de Gazastrook tegen Palestijnse burgers, terwijl de hele wereld kijkt naar Washington. Na 22 dagen van een bloedige oorlog blijft het Israëlische leger actief in de Gazastrook. 1.415 doden volstaan niet voor Tel Aviv! Israëlische mijnen hebben opnieuw twee slachtoffers gemaakt: kinderen van 10 en 11 jaar.

Mijnen werden door het Israëlische leger wijdverspreid achtergelaten om zoveel mogelijk bijkomende Palestijnse slachtoffers te maken. Ten oosten van het vluchtelingenkamp van Jabaliya werd een Palestijnse landbouwer gedood door Palestijnse sluipschutters. Hij was aan het arbeiden op zijn eigen land. Diverse delen van de Gazastrook werden vandaag met tanks herbezet, in het bijzonder in het centrale deel van de kuststrook.
Israëlische bulldozers vernielden tientallen boerderijen, ondermeer in Al Maghazi vluchtelingenkamp, maar ook op andere plaatsen. Ook bomen en landbouwland moest eraan geloven.
De Israëlische marine beschoot diverse streken nabij Gaza-Stad.
Zondag werden meer dan honderd dode lichamen en maandag twaalf lijken van onder het puin gehaald.

Als straks het Palestijns verzet weer enkele raketten zal afschieten, krijgt Hamas natuurlijk de schuld. Over de agressieve daden van vandaag van het Israëlische leger zwijgt iedereen.

Mario Bergen, Leuven

*Link: http://www.imemc.org/article/58556

Geen opmerkingen: