woensdag, januari 28, 2009

Zelfs kamelen in Palestina vuren Qassams af

[Lezersbrief aan Het Nieuwsblad]

Israël spaart de burgers van de Gazastrook? Sinds 27 december 2008 vielen er door het Israëlisch offensief in de Gazastrook 1.334 doden en 5.450 gewonden. Onder de Palestijnse doden bevinden zich 417 kinderen, 108 vrouwen, 120 ouderen en 14 ziekenhuismedewerkers aldus het Palestijns Centraal Bureau voor Statistiek.

Israël raakt geen levensbelangrijke infrastructuur? 4.100 vernielde en 17.000 beschadigde huizen, 92 beschadigde of vernietigde moskeeën, 29 vernielde scholen, 50 km kapotte wegen, 1.500 fabrieken, 5 gemeentehuizen, 4 benzinestations, 10 reservoirs voor water en afvalwater, 10 elektriciteitskrachtcentrales, twee bruggen, enz. Allemaal vernield door het Israëlische leger. Dagelijks bedraagt de economische schade drie miljoen euro.

Israël wou de Qassam-raketten voor eens en voor goed uitschakelen. Dus moest de industriezone, scholen, ziekenwagens, journalisten en burgers met een witte vlag het eveneens ontgelden. Israëlische oorlogslogica dus.

Ik weet niet hoeveel inwoners van de zoo in Gaza een lidkaart hebben van Hamas. Een welke beesten af en toe Qassams afvuren op Israël, maar het Israëlische leger heeft deze terroristen een lesje geleerd. Een zwangere kameel werd in de rug doodgeschoten, apen kregen een dodelijke kogel, en een oude landschildpad was beslist lid van de Qassam Brigades en keeg een schot tussen de ogen. Ook de speeltuigen in de dierentuin, voor Palestijnse kinderen ter ontspanning, werden volledig vernield. De zoo is de meest populaire plaats ter verpozing van de inwoners in de Gazastrook. De kinderen in de Gazastrook (800.000 zijn jonger dan 18 jaar) kunnen nu alleen nog terecht langs een dierenkerkhof met dode apen en kamelen.
Terwijl vissers en landbouwers dagelijks worden beschoten, was de zoo van Gaza de enige plaats waar kinderen en volwassenen op rust konden komen, hun zorgen vergeten en de bezetting achter zich laten. Zelfs dat gunt de Israëlische staat de Palestijnen niet.

Mario Bergen, Leuven

* Linken:
http://www.pcbs.gov.ps/DesktopDefault.aspx?tabID=4170http://archive.gulfnews.com/articles/09/01/26/10278858.html

VIDEO:
http://www.gulfnews.com/gntv/videos/10278777.html

Geen opmerkingen: