vrijdag, januari 09, 2009

Brief aan Minister De Gucht

Ik ben heel blij dat U die humanitaire geste wilt stellen aan de kinderen van Gaza, zo eens een reisje naar het buitenland, dat zal hen goed doen. Naar een buitenlands ziekenhuis weliswaar, maar dat zal de pret niet bederven, denk ik.
Ondertussen kunnen de Israêlis wat verder oefenen met hun F16's, mortieren en clusterbommen, want ze kunnen nog niet zo goed mikken. Ze mikken immers alleen op terroristen, en eergisteren troffen ze een moskee en gisteren een school. Daar gaat U toch niets tegen doen, hoop ik, dat levert immers spectaculaire beelden op voor TV.
En geef toe, in de tweede wereldoorlog hebben de joden toch ook vanalles op hun kop gekregen, dus ik begrijp dat U vindt dat het nu hun beurt is om ook eens wat bommen te smijten. Bovendien hebben de Israëliërs een paar vrienden in de cenakels van de Europese comissie zitten, dus is het toch best voor uw carrière dat U de Israëlis maar laat begaan.
In feite zou het nog beter zijn dat U ze wat helpt. Kunt U er niet een paar honderd duizend Palestijnen deporteren naar Jordanië en Egypte ? Dat moet toch ook kunnen als humanitaire geste. U kunt toch altijd zeggen dat U onschuldige burgers wilt redden, of dat het familie is van die gewonde kinderen. Dan kan de Israëlische regering tenminste de Gaza strook officieel annexeren zonder Palestijnen er in, en dan kraait er geen haan over dat ze die aardgasbel voor de kust van Gaza gans naar Israël pompen.
En vooral: dan kunnen de inwoners van Sderot en Ashkelon eindelijk rustig slapen, want daarom heeft U en Europa Hamas niet erkend als wettige regering, de nachtrust van de bewoners van Ashkelon moet immers gerespecteerd worden. Ashkelon, is dat niet al-Majdal, de stad die in het VN verdelingsplan van 1947 in het Arabische deel van Palestina lag, en waarvan de inwoners gedeporteerd zijn in 1949 ?
Ik hoop dat U dan ook rustig kunt slapen.

Jan Van Geel
Mechelen

Geen opmerkingen: