zondag, juni 29, 2008

De Goed-Nieuws-Show van Tel Aviv

[Reactie op het artikel "Israël staat weer vervoer naar Gazastrook toe" in NRC Handelsblad van 29/06/2008]

U schrijft dat de zionistische enclave drie grensposten opende met de bezette Gazastrook. Over de 200 Palestijnen die stierven door tekort aan medische verzorging en de 383 Palestijnen die dit jaar stierven, de helft van hen ongewapende burgers en 59 kinderen, door toedoen van Israël wordt gezwegen.

Waarom zwijgt men over de barbaarse mishandeling van de journalist Mohammed Omar?

Het doden van een 17-jarige Palestijn in de bezette gebieden is dagelijkse kost voor Israël. In Beit Umar werd vrijdag een 17-jarige gedood met drie schoten in het hart, negen burgers werden opgepakt. Zaterdagnamiddag schoot het Israëlisch leger dan op de rouwstoet en raakten diverse Palestijnen gewond. Toen een mensenrechtenactivist van B'tselem kolonisten filmde die Palestijnse schaapherders aanvielen, uitscholden en hun kudde uit elkaar dreef, werd hij zelf hardhandig aangepakt door een Israëlische soldaat.

In Tubias werd zondag opnieuw een jongen van 17 gedood door het Israëlische leger. Doelbewust van op korte afstand, terwijl het leger hem makkelijk kon aanhouden. Het is al de vierde Palestijn die in de Westbank werd gedood deze week.

In Artah, nabij Tulkarem, werd de oogst van de Palestijnse boeren vernield doordat het leger een gif spoot over hun gewassen. Dit is een schending van de Vierde Conventie van Genève.

Israël krijgt bijkomend 170 miljoen dollar militaire hulp van de V.S., maar wie bekommert zich om het Palestijnse volk? 30 miljard dollar militaire hulp voor het volgende decennium aan een apartheidsstaat, maar een dollar extra voor de 47 miljoen Amerikanen zonder gezondheidsverzekering kan er blijkbaar niet af.

Mario Bergen, Leuven

* Linken:

http://www.sundayherald.com/international/shinternational/display.var.2369408.0.0.php

http://www.imemc.org/article/55703

Geen opmerkingen: