dinsdag, juni 17, 2008

Jetteke van Wijk pleegt beschamende 'journalistiek'

[Gepost op de website van Radio 1 - reactie op reportage Jetteke van Wijk]

Beschamend voor Radio 1 hoe Jetteke van Wijk de situatie in de Palestijnse Gebieden mag schetsen. Het is waar dat meer eenheid de Palestijnen sterker zou maken, maar dat zou hen nog niet behoeden voor het regime van bezetting en landroof dat Israël al 60 jaar uitoefent. De onderlinge strijd tussen Palestijnen wordt overigens aangewakkerd door Israël én de Verenigde Staten. Lees het artikel daarover in Vanity Fair.

Ook als ze het heeft over de Westelijke Jordaanoever zou iets meer informatie niet misstaan. Ze zou bv kunnen zeggen dat slechts ongeveer de helft van de Westbank toegankelijk is voor Palestijnen, omdat de rest wordt ingepalmd voor kolonies, militaire zones, kolonistenwegen, de Apartheidsmuur en zelfs natuurparken! Zie voor gedetailleerd kaartmateriaal van de VN: http://www.ochaopt.org.

Als je een eerlijk journalist bent, mag je een bezet en grotendeels op de vlucht gejaagd volk toch niet de schuld geven van zijn ellende? Onze politici laten Israël al 60 jaar begaan, maar ook onze media hebben boter op het hoofd.

Tobias Van Os

Geen opmerkingen: