vrijdag, juni 13, 2008

GAZA sterft met uw steun !

[Open brief naar alle CD&V/NV-A politici en naar alle Open VLD-ers]

Geachte CD&V/N-VA politicus,

Het is bedroevend om te zien hoe al 60 jaar lang alle veroordelingen van Israël door de VN dode letter blijven. Het is nog bedroevender dat de politici die Israël veroordelen, het land geen enkele sanctie opleggen.

Het kan nog erger. De EU leeft zelfs z'n eigen associatie-akkoord met Israël niet na, want dat zou moeten worden opgeschort als Israël de mensenrechten schendt en als het producten uit bezet gebied uitvoert als Israëlische producten. Beide schendingen zijn overduidelijk het geval.

Nu lees ik dat CD&V samen met Open VLD en Vlaams Belang een resolutie over de Israëlische blokkade van de Gazastrook en het geweld tegen de bevolking van Gaza heeft weggestemd.

Ik wil u enkele gevolgen van het beleg van de Gazastrook door Israël meedelen:
a.. Pepsi Cola heeft zijn fabriek in de Gazastrook gesloten omdat het niet meer aan koolzuurgas geraakt. Het bedrijf was er actief sinds de jaren 60.
(MO* mei 2008, p 37)
b.. Tussen 1 juni 2007 en 29 februari 2008 stierven 30 Palestijnse patiënten die medische hulp nodig hadden buiten de Gazastrook, omdat ze werden opgehouden of geweigerd aan de grens met Israël. Onder hen 9 vrouwen en 7 kinderen.
(http://pchrgaza.ps/files/clouse/english/report04_08.htm)
c.. 20 ton couscous staat al maanden klaar om verpakt en geëxporteerd te worden naar Oxfam-Wereldwinkels. De bestelling geraakt echter de Gazastrook niet uit.
(http://www.oww.be/crisisgazastrook)
d.. Tenminste 140 noodzakelijke medicijnen zijn niet meer beschikbaar in Gaza.
(http://pchrgaza.ps/files/clouse/english/Humanitaria.pdf)
e.. 80 % van de bevolking van Gaza is afhankelijk van voedselhulp.
(http://electronicintifada.net/v2/article9534.shtml)
f.. Volgens de Coastal Municipalities Water Utility hebben 30% van de Gazanen eens per week 4 tot 8 uur stromend water, 40% om de 4 dagen en 30% om de 2 dagen.
(http://www.ochaopt.org/documents/Gaza_Interagency_Factsheet_2008_April.pdf)
Dit is slechts een kleine grabbel uit het leven in openluchtgevangenis Gaza.

Wat moet Israël doen vóór uw partij het de moeite vindt om het land te veroordelen en respect voor de mensenrechten af te dwingen? Palestijnen vergassen?

U zal onmogelijk kunnen zeggen: wir haben es nicht gewusst. Om daar helemaal zeker van te zijn, voeg ik hierbij de link naar het laatste rapport van John Dugard, speciaal VN-rapporteur over de mensenrechten in de Palestijnse Gebieden.

Beleefde, maar bittere groet,

Tobias Van Os, Leuven

Geen opmerkingen: