vrijdag, juni 06, 2008

Wezen van geen tel voor Israël

[Lezersbrief aan De Standaard]

Het Israëlische leger heeft de voorbije weken twee weeshuizen, drie scholen en diverse kantoren van de Islamic Charitable Society gesloten. Eerder werd een warenhuis van deze organisatie in beslag genomen samen met voedsel, kleding, schoolmateriaal en autobussen. Ook de poorten van een nieuw weeshuis en school voor 1.200 meisjes, die in september zou opengaan, blijven dicht op Israëlisch bevel.

Op YouTube kan je zien hoe het IDF bij nacht en ontij in Hebron naaimachines, meubels en andere werktuigen in drie vrachtwagens laadt. Werktafels worden stuk gezaagd. Islamic Charitable Society geeft steun aan 7.000 kinderen die één of beide ouders verloren.

Aan de Israëlische agressie komt geen einde. Het dorp Silwad werd donderdagavond door 15 Israëlische militaire voertuigen bestormd. Tijdens het uitgaansverbod vernielde het leger de volledige inboedel van tientallen huizen die ze doorzochten. Vandaag werd de Gazastrook van op de grond en vanuit de lucht aangevallen. Een Palestijn werd gedood en er vielen minstens 29 gewonden.

Mario Bergen, Leuven

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=GspNmEs4nx0&feature=related

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=1BXRKqSSKWo&feature=related

Geen opmerkingen: