woensdag, juni 04, 2008

Qandeel Abu Mustafa, slachtoffer 171

[Reactie op het artikel "Joodse organisaties eisen excuses van België" in De Morgen van 02/06/2008]

Mijnheer Rubinfeld is voorzitter van het Atlantis Institute, een denktank die tot de meest uitgesproken pro-Israëlische lobby wordt gerekend. De man die schermt met "de discriminerende behandeling die aan Israël wordt opgelegd door de Verenigde Naties", vergeet dat joodse milities reeds in de jaren 1930 militair een etnische zuivering voorbereidde in Palestina. In 1948 werden 800.000 Palestijnen verdreven uit Palestina of meer dan de helft van de oorspronkelijke bevolking. 531 dorpen werden verwoest en elf stadswijken van de inwoners ontdaan. Het plan waartoe op 10 maart 1948 werd besloten is het schoolvoorbeeld van een etnische zuivering. Deze moordmachine gaat nog steeds door. Vraagt mijnheer Rubinfeld aan zijn zionistische vrienden in Tel Aviv of ze zich verontschuldigen én deze misdaden stoppen? Vraagt hij een internationaal tribunaal zoals voor de volkerenmoorden in Rwanda en ex-Joegoslavië? Eist hij een einde aan de bezetting? Neen.

Rubinfeld steunt de staat Israël die enkel kon ontstaan door Britse steun. De Britse officier Orde Charles Wingate maakte de zionisten duidelijk dat een legermacht samen diende te gaan met de oprichting van joodse kolonies. Hij leerde de zionisten gevechtstechnieken en hoe ze strafexpedities moesten opzetten tegen Palestijnse dorpen. Het Joods Nationaal Fonds en collaborateurs brachten elk Palestijns dorp in kaart (toegangswegen, grond, waterbronnen, index van 'vijandigheid', enz.), een idee van de academicus Ben-Zion Luria.

Door oorlog en terreuraanslagen werden hele steden ontvolkt vanaf 1948. Honderden dorpen werden bestookt nog voor het vertrek van de Britten die de meeste van hun wapens achterlieten voor de joodse zionisten. Eén van de honderden voorbeelden van genocide is het dorp Sa'sa welke joodse troepen binnendrongen en TNT aan de huizen bevestigden. Systematisch werd het ene na het andere huis opgeblazen. Er vielen zestig tot tachtig doden, onder wie vele kinderen.

Nooit heb ik Joël Rubinfeld zich horen verontschuldigen voor zulke misdrijven. Het erge is dat de holocaust tegen joden 60 jaar geleden is gestopt, maar dat deze tegen het Palestijnse volk nog elke dag voortduurt. Qandeel Abu Mustafa, 45, was slachtoffer 171 van de afsluiting van Gaza. Hij kon van Israël geen geneeskundige verzorging krijgen buiten de Gazastrook.

Mario Bergen

Kesseldallaan 80/0202

3010 LEUVEN

* Link: http://english.wafa.ps/?action=detail&id=11749

Geen opmerkingen: