donderdag, december 28, 2006

Israël geeft Abbas twee miljoen kogels

[Lezersbrief aan Het Nieuwsblad]

Israël wil meer actie in de strijd tussen Fatah en Hamas in de bezette Palestijnse gebieden. Op 15 juni 2006 leverde Israël al 950 Amerikaanse M16 geweren en grote hoeveelheden munitie in de garageboxen van Force-17, de elitesoldaten van Fatah-president Abbas. De Amerikanen leidden intussen tot 6.000 gardisten op de afgelopen maanden. In volle ramadan in september begonnen de lessen in Fatah-basissen in Gaza en Noord-Samaria met inbegrip van Nablus, Jenin, Ramallah en een speciale trainingsbasis in Jericho. Abu Nasser, tweede commandant van de Al Aqsa Martelarenbrigades van het Balata vluchtelingenkamp in Nablus bevestigde dat aan WorldNetDaily. De V.S. hebben 20 miljoen dollar veil voor de opleiding van Abbas' troepen aldus de Associated Press. Nieuwe opleidingscentra in Jericho en Gaza krijgen elk 2 miljoen dollar." Advanced Protective Operations Seminar" heet de handleiding verzorgt door de Counterterrorism Training Group. Volgens Lt. Gen. Keith Dayton, de Amerikaanse veiligheidscoördinator voor de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zou de training een respons zijn "nadat gekend werd dat Iran met wapens en fondsen de militaire en politieke activiteit van Hamas steunt." De V.S. staat ook achter de idee om de Badr Brigade in Jordanië, 1.000 man sterk en loyaal aan Abbas, op te nemen in de gardisten van Abbas. De persoonlijke lijfwachten van Abbas worden ook opgeleid door Egypte, Jordanië en Turkije. Groot-Brittannië, Spanje en de Europese Unie leveren communicatie-apparatuur, voertuigen en logistieke middelen. Een snelle interventie-eenheid in zwarte uniformen, Al-Tadakhwal, werd opgericht voor noodgevallen.

Dit alles is strijdig met het embargo tegen de democratisch verkozen Hamas-regering en het Palestijnse parlement door hetzelfde westen. Men creëert een Abbas-staat, waarbij het westen een alleenheerser uitrust met een militair apparaat dat het volk en de verkozen leiders onderdrukt. Abbas wordt opgehemeld door het westen en is de marionet van Israël en de V.S. De geheime dienst Mossad verhinderde naar eigen zeggen begin dit jaar moordplannen van Hamas tegen Abbas en Fatah-politicus Mohammed Dahlan. Waarom zou de Mossad dit verijdelen als Abbas niet één van hun mannetjes was?

Abu Mazen of Mahmoud Abbas vertoont veel gelijkenis met - bijna naamgenoot - Abu Abbas, een andere Israëlische speelpop. Voormalig lid van de Israëlische Militaire Inlichtingendienst, Ali Ben-Menashe, vertelde daarover in zijn boek "Profits of War." De kaping van het Italiaanse cruiseschip Achille Lauro en de moord op Leon Klinghoffer was een "Zwarte Operatie" van de Mossad waarvoor Abu Abbas miljoenen kreeg en die voornamelijk als doel had de Palestijnen schade te berokkenen. Om de Palestijnse president te beschermen leverde Washington de eerste week van december duizend geweren en nadien nogmaals 250 aanvalsgeweren en 5.000 munitiepatronen, volgens Palestijnse bronnen. De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet zegt dat Hamas, sinds de Israëlische mini-ontruiming te Gaza, naar deze strook duizenden geweren, 30 ton explosieven en een nieuwe voorraad anti-tankraketten smokkelde. Blijkbaar liet Tel Aviv dit begaan ter bevordering van een burgeroorlog of had men het te druk met escorte spelen voor wapens die via Jordanië en Egypte naar de opslagplaatsen van Abbas' troepen werden geloodst. In tegenstelling tot de gewone Palestijn hadden deze wapentransporten helemaal geen last van de ruim 500 controleposten in bezet gebied. Na de handdruk met Olmert - op zaterdag 23 december 2006 - kreeg Abbas weer een nieuw Kerstgeschenk: 2.000 AK-47 Kalashnikovs met dodelijk bereik tot 1.500 meter, 20.000 patroonhouders voor 30 patronen en 2.000.000 kogels. Deze handige guerillia-geweren die bijna nooit dienst weigeren, werden in vier vrachtwagens gesmokkeld via de grenspost Kerem Shalom. Dankzij het Israëlische leger konden deze eenvoudige, robuuste automatische wapens door veiligheidspersoneel van de Palestijnse Autoriteit in ontvangst worden genomen. Plannen om modernere Heckler en Koch MP5 machinegeweren te verschaffen aan de Palestijnen zag Israël niet zitten. Intussen meld de Israëlische radio dat een nieuwe lading wapens voor de veiligheidskrachten van Abbas op de Westoever onderweg is vanuit Jordanië. Gelukkig gaat het om "de versterking van vredeskrachten in aanwezigheid van de krachten van duisternis die de toekomst van het Midden-Oosten bedrijgen," aldus Amos Gilad, hoofd van het politieke militaire beleid van het ministerie van Defensie in Israël.

De V.S. en Israël denken een machtswissel tot stand te brengen in de Palestijnse gebieden door massaal wapens en geld te sturen naar president Abu Mazen. Maar in bezet Palestina is er allesbehalve een tekort aan wapens, maar eerder een gebrek aan goed leiderschap en geloofwaardige leiders die niet geboycot worden door het westen.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: