woensdag, maart 05, 2008

Eenzijdige berichtgeving Iraans kernprogramma

[Reactie op het artikel 'Als sancties niet werken tegen Iran, blijft alleen geweld over' in De Standaard van 05/03/2008]

Als Arabische landen zoals Saudi-Arabië, Jordanië en Jemen kerncentrales bouwen omwille van de uitputtelijkheid van aardolie en aardgas, kraait daar geen haan naar. Als Iran hetzelfde doet, dan is er beslist iets mis mee. Deze vooringenomenheid wordt bovendien belicht door de joodse lobby bij monde van Isaac Ben-Israel. Hij is wel de laatste die lezers van De Standaard een les moet leren over een zogenaamd misdadig regime. Heel zijn leven heeft hij gewerkt voor de Israëlische luchtmacht. Hij ontwierp diverse wapensystemen voor Israël waarmee het zijn dodelijke bezettingspolitiek tegen het Palestijnse volk kon voeren. Zijn uitvinding, het C4-systeem wordt gebruik voor communicatie tussen grondtroepen, lucht- en zeemacht, bijvoorbeeld bij invallen in bezet Palestijns gebied. Het zorgt voor Commando, Controle, Communicatie en Computers (C4) tussen legereenheden en ook tussen legers van bondgenoten. Zonder C4 zou Israël veel buitengerechtelijke executies niet kunnen voltooien. En de uitvinder van die oorlogstechnologie komt ons nu een lesje leren hoe gevaarlijk Iran is?

De andere propaganda kerel is Danny Yatom, oud-directeur van de geheime dienst Mossad. Die is ook al betrokken bij vele buitengerechtelijke executies in Israël en in het buitenland. Recentelijk nog de moord op Hezbollah-activist Mugniyah.

De Verenigde Staten, China, Frankrijk, Groot-Brittanië en Rusland mogen kernwapens hebben. Israël in het geheim ook. Maar Iran, neen, dat land niet. De berichtgeving in De Standaard is eenzijdig. Enkel informanten van de joodse lobby komen aan bod. Het artikel is dan ook niet geloofwaardig, eenzijdig, niet objectief en totaal niet overtuigend. Waarom praat men niet met een Iraanse journalist, de ambassadeur van Iran in Brussel, Iraanse wetenschappers, Iraanse parlementsleden, Russische kerndeskundigen of andere experten? Gaat men ons weer een "Iran is slecht, we vallen Iran aan" show verkopen, zoals destijds met Irak? Ik lig er geen ogenblik wakker van dat Iran kernenergie produceert voor eigen behoeften en dure aardolie in euro's op de internationale markt gooit. De V.S. is lastig dat Iran, Venezuela en andere landen meer en meer de dollar links laten liggen. Dat geeft hen nog altijd niet het recht Iran van zaken te beschuldigen waarvan men niet zeker is. Ik vrees er eerder voor op een ochtend wakker te worden en te horen dat Israël in de Gazastrook een massaal grondoffensief voert. Of te horen dat men Iran aan het bombarderen is. Geweld is nooit een oplossing. Dit moet absoluut vermeden worden.

Alleen al spreken over een "mogelijke aanval op Iran" is al een overwinning voor de joodse lobby en maakt straks een werkelijke aanval "makkelijker verteerbaarder voor het westen." Als men maar lang genoeg iemand demoniseert, dan gaat die er op de lange duur ook als een duivel uitzien. En als men iemand constant voor terrorist uitscheldt, zal die op een gegeven ogenblik ook worden aanzien als terreurmaker.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: