zaterdag, maart 01, 2008

Hamas Bunny Assud

[reactie op "Hamas-konijn eet joden in plaats van wortels" in De Standaard]

Ik weet niet waar de woorden "Hamas-konijn eet joden in plaats van wortels" uit de kindercartoon vandaan komen maar deze kloppen niet met wat getoond is op 22 feb 2008 op de website van 'memritv'. In de transcriptie van dit gesprek tussen het meisje Saraa en het konijn Assud, in het engels, zegt Saraa dat ze "allemaal de Deense en Israëlische producten zullen boycotten". Verder zegt Assud in verband met de belediging van de profeet Mohamed door de Amerikanen, Denen (het Westen): dat ze hen zullen "doden en opeten." Er wordt nergens over Joden gesproken en de zin "Hamas-konijn eet joden in plaats van wortels" staat er niet.

Men moet er ook rekening mee houden dat dit gezegd wordt in een cartoon. Daartegenover dreigde op vrijdag, Matan Vilnai, Vice-Minister van Defensie van Israël op de radio van het leger: "Hoe meer de Palestijnen Qassams afschieten en hun reikwijdte vergroten, hoe meer ze zelf een grotere holocaust over zich heen zullen krijgen, omdat we alles zullen inzetten om ons te verdedigen." Een bezetter kan zich niet 'verdedigen'. Men voelde dat men hier wel te ver was gegaan en een woordvoerder kwam achteraf verklaren dat men hier de "Shoah" moest interpreteren als "grote ramp", niet in de betekenis van "holocaust."

Dit is geen cartoon-praat en na de laatste uren en dagen zien we hoe het nieuwe getto van Warschau er uitziet. Waar zijn op alle vlakken onze verdedigers van morele waarden? Vergeet niet, dat de grootvader van de Palestijn die de Qassam afschiet naar Ashqelon, nog met de sleutel in zijn zak zit van zijn huis in Ashqelon, waar hij zoveel jaar geleden door de Israëli's met geweld is buitengezet, en waar nu een joods gezin uit New York in woont. Morgen gaat hij er twee afschieten omdat zijn bed nu toch weer is opgeblazen.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: