donderdag, maart 13, 2008

Israëlische nazi-praktijken tegen Palestijnse wezen

[Lezersbrief aan Het Nieuwsblad]

De misdaden die Israël deze week pleegde tegen Palestijnse wezen zijn daden die ons eerder doen denken aan die van het nazi-regime of voormalige Oost-Europese dictators onder hun communistisch bewind. Dat duizenden Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever op straat trokken tegen deze misdaden tegen de mensheid is niet verwonderlijk. Honderden Israëlische militairen en tientallen pantservoetuigen werden deze week ingezet bij de bestorming van de goede doelen organisatie Islamic Charitable Society in het hartje van Hebron. Duizenden euro's aan voeding, kleding, schoenen en meubels, geschonken door lokale en internationale donateurs, werd gestolen door het Israëlische leger.

De grootse vereniging in zijn soort geeft steun aan 7.000 kinderen die één of beide ouders verloren. Eerder plunderde het Israëlische leger ook al de kantoren en winkels in Hebron van dezelfde organisatie.

Het is een barbaarse daad om wezen zonder kleding en voeding op straat te zetten. Alle eigendom van de Islamic Charitable Society werd aangeslagen door het IDF, waaronder vier autobussen, talrijke gebouwen en kantoren, een weeshuis en twee scholen. Het gedrag van Israël is met de sterkste bewoordingen af te keuren.

Mario Bergen, Leuven

* Link:
http://www.palestine-info.co.uk/en/default.aspx?xyz=U6Qq7k%2BcOd87MDI46m9rUxJEpMO%2Bi1s7MJ3PVKUPOGeUpZ1zd2ESA8yxYQHWyNq6NmR73LmkxLjpzvDWINOPXiCRa7po2a3ga9DMiB87vdg%2FD%2FkKCuP2TrOmqNkIR900SrerSr0dDYQ%3D (link werkt niet altijd)

Geen opmerkingen: