zaterdag, maart 08, 2008

Kouky Frohmann en Diane Keyser, namens het Forum der Joodse Organisties.

[Bericht aan De Standaard en De Morgen]

Dit is desinformatie. Israël is geen onafhankelijke staat zoals Kouky Frohmann en Diane Keyser beweren. Dit woord is uitdrukkelijk geweerd in de Declaratie van de Oprichting van de Staat Israël op 15 mei 1948, om het Joods karakter te benadrukken. Israël is een Joodse staat.
Israël is geen democratische staat omdat de Knesset de gelijke rechten van de inwoners, ongeacht religie, ras of geslacht nooit heeft goedgekeurd en deze geen wettige status hebben in de Israëlische wetgeving. Mensen zonder rechten kunnen niets.

Het is maar normaal dat Israël zorgt voor zijn inwoners, maar het heeft ook de plicht, volgens internatonaal recht, om te zorgen voor de bewoners van de bezette gebieden. Deze hebben ook het recht om zich te verdedigen.

Israël heeft zich 'teruggetrokken' uit de Gazastrook, maar behoudt de volledige controle over het gebied. Het is niet 'teruggegeven' aan de Palestijnen zoals Israël het steeds voorstelt EN op vraag van de internationale gemeenschap, maar was een deal met de VS, waarbij nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever gevoelig konden uitgebreid worden. De VN-resoluties gaan veel verder dan dat! Het behoud en 'bescherming' van de kolonisten in Gaza was daarenboven zeer duur. De kolonisten zijn ruim vergoed. De uiteindelijke balans was voor Israël positief. Anders was het nooit gebeurd.

Het Palestijns terrorisme moet gezien worden als een pijnlijk maar onvermijdelijk gevolg van kolonisatie (o.a.nederzettingen), apartheid [o.a. wegen, "uitgehou vir die uitsluitlike gebruik van lede van die blanke (hier Israëlische) rassegroep"] en bezetting (dagelijkse vernederingen en ontnemen van waardigheid) door Israël.

Johan Van Hulle, Zomergem

Geen opmerkingen: