donderdag, maart 06, 2008

Zionistische rabbijnen vinden uitmoorden Palestijnen ok

[Lezersbrief aan Het Laatste Nieuws]

Het comitée van Zionistische rabbijnen in kolonies op de Westelijke Jordaanoever heeft een religieuze stelling uitgevaardigd dat Israëlische legereenheden vrouwen en kinderen in Libanon en in de Gazastrook mogen doden zonder uitzonderingen, volgens de Hebreeuwse webstek van Yedioth Ahronoth. De uitspraak van de rabbijnen is gebaseerd op de Torah: "Elke Israëlische soldaat die genade toont voor kinderen in Libanon en Palestina is impliciet genadeloos tegenover de kinderen van Israël." Zulke uitspraak is bijzonder wrang nadat twee dozijn kinderen werden gedood de afgelopen week in de Gazastrook door het Israëlische leger. Van vier kinderen die voetbalden rest alleen nog een voetbal met dodelijke bloedspatten. Twee babies van enkele maanden oud werden in hun wieg bij nacht vermoordt door Israëlische raketten.

Vandaag stierven opnieuw twee zieke Palestijnen door de afgrendeling van de Gazastrook: nummer 105 stierf door een nierfalen en nummer 106 stierf door leukemie. Israël aanziet hen als nummers in statistieken en niet als mensen die medische voorzieningen broodnodig hebben voor een levensbedreigende ziekte.

De situatie in de Gazastrook was nooit zo erg als nu volgens Amnesty International. Eén miljoen Palestijnen of 80 % van de inwoners van de Gazastrook zijn aangewezen op internationale voedselhulp (63 % in 2006). De werkloosheidsgraad bedraagt weldra 50 % en de elektriciteitsuitval loopt intussen op tot gemiddeld 12 uur per dag. 70 % van de Palestijnen heeft minder dan 1,20 dollar per dag om rond te komen (55 % in juni 2007). De Knesset weigert intussen de fouten van de genocides in 1948 en 1967 tegen het Palestijnse volk te erkennen of deze vluchtelingen terug te laten keren naar hun vertrouwde omgeving in Palestina.

Mario Bergen, Leuven

Geen opmerkingen: