donderdag, maart 06, 2008

Selectieve blindheid bij het Forum der Joodse Organisaties

[reactie aan DM i.v.m. opiniestuk Gaza]

Het opiniestuk van Kouky Frohmann en Diane Keyser namens het Forum der Joodse Organisaties in de krant van vandaag is een trieste illustratie van de selectieve blindheid waarmee de meeste joden naar de catastrofe in Palestina kijken. Zij herhalen hier een aantal mythes die ze graag horen, maar die helaas ver van de waarheid zijn. "Israël is een onafhankelijk democratisch land" is totaal onwaar: Israël is geen land want heeft geen grenzen, Israël is niet onafhankelijk maar aan handen en voeten gebonden aan de USA, en Israël is helemaal niet democratisch want de 20% arabieren in Israël worden maatschappelijk, politiek en economisch gediscrimineerd. In een democratie is elke burger gelijk voor de wet, in Israël niet.

"Israël heeft zich teruggetrokken uit de Gaza strook" is helemaal onwaar, de joodse inwoners zijn inderdaad gedwongen te verhuizen uit de Gaza strook (de meeste naar ander bezet gebied: de Westelijke Jordaanoever), maar Israël heeft de volle controle behouden over het land, de lucht en de zee van Gaza, en Israël heeft de grenzen van Gaza hermetisch afgesloten. "De Qassam raketten zaaien dood en vernieling onder de Israëlische bevolking" is waar, er zijn de laatste 7 jaar inderdaad 14 doden gevallen door Qassam raketten... maar als je de andere kant bekijkt: er zijn de laatste dagen 114 doden gevallen door Israëlische kogels en de laatste 7 jaar zijn er (volgens de Israëlische organisatie B'Tselem) 4419 Palestijnen gedood door het Israëlisch leger.

Twee doden per jaar door Qassam raketten, 631 doden per jaar door het Israëlische leger, wie of wat zaait dood en vernieling ?? "Ieder land heeft de plicht zijn burgers te verdedigen" is een mooie slogan die door Israël voortdurend misbruikt wordt om de grofste schendingen van internationaal en humanitair recht te begaan. We zijn ook niet vergeten dat premier Olmert in het parlement verklaarde dat Israëlische spionnen vanuit Libanon raketten moesten afschieten op Israël om de inval en verwoesting van Libanon te verrechtvaardigen "om de Israëlische burgers te verdedigen."

Israël is geen paria omdat de meerderheid joden zijn, Israël is onaanvaardbaar omdat zijn regime een onmenselijke politiek voert, en zich niet wil houden aan internationale en humanitaire rechtsregels. De Israëlisch politiek is moreel onaanvaardbaar, maar dat willen de meeste joden niet inzien.

Pol Van den plas, Gent

Geen opmerkingen: